В Реал Мадрид не са сигурни дали ще направят офанзива за крилото на Борусия Дортмунд Марко Ройс, въпреки че следят отдавна играча. 

Футболистът е в плановете и на други европейски грандове като Барселона и Челси, но и Кралския клуб обмисля възможността да го привлече. След края на настоящия сезон се очаква той да напусне Борусия срещу 25 милиона евро, така че борбата за подписа му се очертава да бъде много сериозна. 

Вестник „Марка” съобщава, че изявите на национала от Реал са следени внимателно от 3 години насам и в офиса на клуба има много подробен негов анализ, в който пише: 

„Той разполага с лидерски качества и впечатляваща техника. Може да играе на ризлични позиции в атака. Притежава отличен удар и може да вкарва много голове. Готов е да премине на най-високото ниво. Все още не е Галактико, но има всичко необходимо да се превърне в такъв” са само част от изводите за Ройс. 

В Мадрид обаче още се колебаят дали да атакуват германския национал, като това ще зависи до голяма степен от резултати. При силен сезон и трофеи Белите най-вероятно ще се откажат, тъй като на практика няма да имат нужда от нова звезда. При провал обаче той може да се окаже перфектното лекарство за раните.