Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти планира да заложи на Сами Кедира като титуляр в предстоящия мач с Ейбар за партньор на Тони Кроос в центъра на терена, пише „Марка”. 

Както е известно столичани останаха без Лука Модрич за около 3 месеца и италианецът ще трябва да се справи в ситуацията, като освен Кедира другият вариант е Асиер Ияраменди. 

Той обаче е решил да даде възможност на по-опитния германец за изява, въпреки че футболистът имаше контузия и от началото на сезона е играл доста малко. През миналата кампания пък бе аут за няколко месеца заради проблем в коляното, така че може би не е в най-добрата си форма. 

От друга страна Ияраменди е в подобна позиция, а и доскоро лекуваше травма, така че от чисто спортни причини Карлето смята, че е по-добре за отбора да разполага с Кедира в средата на терена. 

Иначе както е известно халфът ще има право да преговаря с други отбори от 1 януари, след като най-вероятно няма да получи предложение за нов договор. Той вече отхвърли едно през лятото и остава вариант да напусне „Бернабеу” през зимата, тъй като в противен случай може да си тръгне без пари. Дори според слуховете, вече се е разбрал с Байерн Мюнхен.