Върховният административен спортен съд уважи жалбата на Реал Мадрид относно наказанието на Зинедин Зидан и в резултат отмени санкцията на французина, като възстанови провоспособността му да бъде треньор на втория тим на клуба - Кастия. 

Правата на бившия легендарен футболист бяха спрени в края на октомври, след като бе преценено, че той изпълнява ролята на треньор на Б-отбора на Кралския клуб без да има необходимите квалификации. 

От Реал обаче обжалваха и в крайна сметка спечелиха, въпреки че през последния месец Зидан се записа на курс в родината си, за да получи допълнителна квалификация, за да може да изпълнява треньорски функции без проблеми в трета испанска дивизия. 

В Рен той премина през необходимите упражнения, заедно с Клод Макелеле и Вили Саньол, които също присъстваха на инициативата организирана от френската федерация. 

Помощникът му Сантяго Санчес също е оневинен, а и Реал няма да плати финансова глоба, която му бе наложена. Така Зидан ще бъде на пейката за мача с Туделано в неделя като се надява отборът да продължи добрата си серия, след като е без загуба в 7 мача и се изкачи на 9-о място в класирането, само на 3 точки от върха.