Ейбар - Реал Мадрид, мач от 12-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ипуруа", начало 19.00 часа.

 

Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Навас, Пачеко
Защитници: Рамос, Пепе, Варан, Коентрао, Карвахал, Марсело, Арбелоа, Начо
Полузащитници: Кроос, Кедира, Бейл, Иско, Хамес, Медран
Нападатели: Роналдо, Бензема, Чичарито


Извън групата: Ияраменди
Контузени: Хесе, Модрич


ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Ейбар в пореден мач от испанската Примера Дивисион. Белите ще опитат да продължат победната си серия, която е 8 поредни победи в първенството и общо 12 във всички турнири.

Те обаче трябва да се справят с прекъсването на ритъма за мачовете на националните отбори, който винаги се отразява най-сериозно на грандовете, които губят почти всичките си играчи. Така нареченият "вирус ФИФА" взе поредната си жертва и Реал Мадрид загуби Лука Модрич заради контузия. Той ще бъде извън игра за 3 месеца и Карло Анчелоти ще трябва да му намери заместник. Очакванията са това да е изпадналият в немилост досега Сами Кедира, който има проблеми с договора си в Реал.  Халфът игра през седмицата и дори бе капитан за Германия в контролата с Испания.

Добрата новина е завръщането на Арбелоа и Карвахал след контузии. В нападение звездите Роналдо, Бейл и Бензема са здрави и ще опитат да продължат головата фиеста.

Ейбар от своя страна ще има изключително тежка задача пред себе си. Тимът засега се справя задоволително в първия си сезон в Примера и се намира в средата на таблицата. Отборът има само една загуба в къщи, но и само една победа, при три равенства.

Това ще е първият мач между двата отбора за първенство, но интересното е, че няма да е първият в историята изобщо. През 2004 година двата отбора се срещнаха за купата на Испания. Тогава първият мач завърши 1:1, но и Реал не си даваше много зор, знаейки че има реванш на Бернабео. На него бе спечелена лесна победа с 2:0.

Сега обаче нищо друго освен победа не е алтернатива пред белите и предвид разликата в класите вероятно ще бъде постигната.

Резултат: 0:2