Един от най-добрите треньори в историята на футбола Ариго Саки сравни настоящият  тим на Реал Мадрид с Милан от края на 80-те и началото на 90-те години, когато росонерите доминираха в играта. 

„Аз обичам красивия футбол и в момента Реал се справя прекрасно. Карло свърши фантастична работа, която не бе лесна. Когато в един отбор има много талантливи играчи всеки смята, че тимът трябва да бъде изграден около него и един треньор трябва да може да контролира тези процеси. Аз обаче виждам страхотен дух в състава, който има ясна идея как да играе бих казал, че ми напомня донякъде на нашия велик Милан” заяви той в интервю за вестник „АС”. 

„Този отбор е техничен и има способността да пресира съперника, след като загуби топката, но също така и да бъде много директен. Скоростта му е фантастична, като носи наслада на феновете и големи проблеми на съперниците” добави той, като продължи с хвалбите по адрес на Карлето. 

„Работата на Анчелоти е страхотна, защото един треньор не трябва единствено да може да убеди играчите в своята философия или да се държи добре с тях, а да направи така, че те да разберат, че това ще ги направи по-силни и ще ги подобри”. 

„Смятам, че този Реал може да направи нова революция във футбола и една от основните причини за това е Карло, който е способен да гради отбори. Той е доволен от всичките си играчи и във всяка една ситуация може да извлича максимума” изтъкна още Саки.