Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо не спира да бележи и срещу Ейбар се отчете с нови два гола за успеха с 4:0. 

По този начин португалецът добави още един отбор към колекцията си от тимове, на които е вкарвал като играч на Реал като от 52 състава, срещу които е играл, не е успял да отбележи само на един и това бе Динамо Загреб, когато двата отбора бяха заедно в една група. 

Той увеличи сметката си за сезона на впечатляващите 25 попадения в едва 18 срещи, като в първенството достигна 20 гола при едва 11 участия, което прави по почти два средно на мач. 

Един от двата му гола бе от дузпа, като по този начин той успя да подобри клубния рекорд на Уго Санчес по изпълнени наказателни удари в първенството, като досега и двамата бяха с по 44, но вече Роналдо е с 45. 

Освен това Кристиано е с много по-добра успеваемост от мексиканеца, като е изпуснал само при 3 опита, докато Санчес е с 9 пропуска. В класацията следва Мичел с 34 дузпи (28 вкарани), а Пири и Хуанито имат по 28 и 23 реализирани. 

През този сезон Роналдо вече е отбелязал 6 дузпи, като преди Ейбар реализира срещу Атлетико, Елче (на два пъти), Леванте и Барселона, както и срещу Лудогорец в Шампионската лига.