Реал Мадрид не изигра най-бляскавия си мач, но въпреки това спечели сравнително лесна победа с 4:0 като гост на  Ейбар в мач от 12-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ипуруа".

Гостите откриха резултата в средата на първото полувреме с гол на Хамес Родригес, при който обаче имаше съмнения за засада на Бензема. Малко преди почивката Роналдо вкара дежурния си гол след асистенция на Даниел Карвахал.

През второто полувреме Карим Бензема вкара трети гол след нова спорна ситуация, при която не бе сигурно дали топката не излезе  в аут преди асистенцията на Хамес. Към края на мача Роналдо отбеляза четвъртия гол от дузпа.


Ейбар започна по-активно мача и имаше нелоша възможност още в 3-та минута, но Капа се поколеба да стреля от движение и след това бе неутрализиран. След това домакините имаха още по-добър шанс, когато балонна топка в наказателното поле не бе изчистена и Дел Морал опита акробатичен удар само на пет метра пред вратата, но не уцели добре топката.

В 7-та минута Ейбар имаше нов шанс, когато топката бе изчистена към Капа пред наказателното поле, но техничният му удар рикошира леко в защитник и мина покрай вратата.

За Реал Бензема получи възможност за удар пред наказателното поле след пас на Карвахал, но прати топката в ръцете на вратаря.  Малко след това Бейл стреля опасно от фаул и вратарят едва успя да избие под напречната греда.

Белите натиснаха и пренесоха играта в половината на съперника. В 18-та минута Хамес центрира точно към Бензема, който бе блъснат в гръб от защитник, но не последва дузпа. При ситуацията и Гарет Бейл бе близо и скочи за топката, което допринесе за объркването.

Точно в средата на полувремето Реал откри с малко странен гол. Карвахал изведе Роналдо по крилото, португалецът преодоля елегантно съперник и поднесе към Бензема пред вратата. Французинът обаче се оплете и от един метър не можа да засече топката. Роналдо обаче показа рефлекс и с шпагат изби от аутлинията и неволно се получи центриране към втората греда. Там Хамес притича и спокойно чукна с глава на празна мрежа. При ситуацията обаче останаха съмнения за засада на Бензема при първото подаване на Роналдо.

В 31-та минута Ейбар имаше чудесна възможност да изравни. След бърза контраатака Саул бе изведен на чиста стрелкова позиция в наказателното поле, но Касияс спаси брилянтно с крак удара му.

В 35-та минута Реал бе много близо до гол. След постепенна атака Пепе получи центриране на втората греда и поднесе чудесно с глава пред вратата, където Серхио Рамос засече от само два метра разстояние, но много слабо и вратарят успя да спаси със страхотен рефлекс.

При друга атака Роналдо чукна зад защитата за Бейл и уелсецът нанесе страховит удар със завъртане от петнайсетина метра, но покрай вратата.

В 44-та минута мадридчани вкараха втори гол. Карвахал направи страхотен мощен пробив в наказателното поле, накрая поднесе назад към Роналдо и той засече топката в мрежата с удар, при който тя първо тупна в земята и прехвърли вратаря.

Второто полувреме започна с равностойна игра. В 54-та минута белите бяха близо до трети гол след центриране зад защитата, но Серхио Рамос засече с глава отблизо във вратаря. Десетина минути по-късно удар на Иско мина покрай вратата.

В 70-та минута Реал вкара трети гол,който подобно на първия бе леко спорен. Защитник на Ейбар опита да гардира топката да излезе в аут, но Марсело я стигна и поднесе назад. Удар на Хамес бе блокиран, но в същия миг отново колумбиецът от аутлинията поднесе назад и Бензема засече на празна мрежа. При ситуацията бе много спорно дали топката не е излязла в аут.

Ейбар отговори с хубава акция на Абрахам, който преодоля защитник отляво и поднесе към точката на дузпата, но там ударът на Дел Морал срещна тялото на защитник.

В 82-та минута Реал вкара четвърти гол от дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на защитник след изпълнение на фаул на Роналдо. Самият португалец застана зад топката и не сбърка.

Реал можеше да получи и втора дузпа, след като вратарят на домакините увисна при едно центриране, зад него Бензема улови топката и го финтира, след което бе спънат.

Три минути преди края гостите можеха да върнат един гол след атрактивен ножичен удар от воле на Лекич.

 

Ейбар - Реал Мадрид 0:4

0:1 Хамес 23
0:2 Роналдо 43
0:3 Бензема 69
0:4 Роналдо 82 дуз.


Ейбар: Ирурета, Боведа, Албентоса, Екиза, Абрахам, Ерасти, Гарсия, Капа, Арубарена, Саул, Дел Морал (71 Анхел)

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Пепе, Рамос (72 Варан), Марсело, Кроос, Иско, Хамес, Бейл, Роналдо (84 Арбелоа), Бензема