Жозе Моуриньо отвърна хапливо на критиките на Серхио Рамос към Сеск Фабрегас и Диего Коста, които пропуснаха мачовете  на Испания.

Защитникът на Реал Мадрид коментира по този въпрос, че футболистите трябва да имат същата лоялност към националния отбор, както и към клубните си отбори.

Фабрегас и Диего Коста не бяха в състава на Ла Фурия за квалификацията срещу Беларус и контролата срещу Германия.

След това обаче те бяха титуляри за Челси при победата над Уест Бромич през уикенда. Моуриньо обаче е категоричен, че в това няма никаква конспирация.

"Откакто познавам Серхио Рамос той е страхотен футболист, но не е лекар", коментира Моуриньо пред вестник Мирър.

"Той не е лекар, нито пък аз съм лекар. Аз си върша работата колкото мога по-добре, но не съм лекар".

"Моят доктор и докторът на Испания, те направиха скенери и решиха, че играчите не са в състояние да играят. Аз не съм никой, за да се противопоставя на това. И не мисля, че Серхио има докторска степен по медицина в последните две години, за да разбира нещата".

"Компани не игра за Белгия срещу Уелс, но игра за Манчестър Сити. Той направи ли компромис с националния отбор? Мисля, че направи.Той е капитан на Белгия. Шмекерува ли, като не игра за Уелс, за да играе сега? Не смятам. Така че приемаме, че е бил контузен".

Моуриньо продължи с нападките и следващия на мушката му бе Винсенте дел Боске, който постави под въпрос контузията на Фабрегас.

"Аз вярвам 100 процента на моя доктор. Ако Дел Боске не вярва неговия доктор, това си е негов проблем. Аз говоря с доктора ми и вярвам в това, което той ми каже. Нищо повече. Няма проблеми".

"Фабрегас бе под съмнение, Диего не. Диего се възстанови напълно от проблема си с тези две седмици, които трябваше да почива. Фабрегас е различно, Фабрегас едва оцеля. Диего не, Диего е в страхотно състояние в момента".