Треньорът на Реал Мадрид  Карло Анчелоти обяви, че отборът му трябва да продължи да побеждава, след като снощи записа 15-и пореден успех. 

Триумфът над Базел с 1:0 даде възможност на италианеца да изравни клубното постижение дело на Мигел Муньос и Жозе Моуриньо и той естествено бе доволен. 

„Серията е добра, но сезонът е много дълъг, така че най-важното е да мислим за единствено за следващия си мач. Искаме да продължим тази поредица и да се подобрим. Заслугата е на играчите, които правят фантастичен сезон. Ако успеем да влезем в историята на Реал ще бъде отлично” заяви Карлето, който все пак призна, че столичани не са били на обичайното си ниво, може би поради факта, че на практика си бяха осигурили първото място в групата още преди сблъсъка. 

„Бяхме по-бавни от обикновено, но след като успяхме да отбележим контролирахме мача със солидни действия в защита. Все пак през втората част имахме затруднения. Показахме концентрация и отдаденост, заради които стигнахме и до триумфа, който бе и най-важен от всичко. Базел ни атакуваше повече и ми изглеждат по-добър отбор от Ливърпул, тъй като са добре подредени и организирани. На „Анфийлд” няма да им бъде лесно, но според мен имат леко предимство” коментира още италианският наставник.