От Реал Мадрид официално изразиха недоволството си от думите на президента на УЕФА Мишел Платини, който по-рано тази седмица заяви, че Златната топка трябва да бъде спечелена от германец заради световната титла на Бундестима. 

Това обаче предизвика недоволството на Кралския клуб, който се надява Кристиано Роналдо отново да триумфира с отличието, като и треньорът Карло Анчелоти също критикува французина в липса на неутралитет. Малко по-късно в официалния сайт на Реал бе разпрострена и позицията на столичани. 

„Във връзка с изразеното мнение от президента на УЕФА Мишел Платини за това кой трябва да спечели Златна топка, ФК Реал Мадрид иска да заяви: 

„Първо, изненадани сме от конкретната позиция относно носителя на отличието, още повече, че той е глава на европейския футбол, където трябва да безпристрастността трябва да бъде на ниво. 

„Второ, Златната топка е индивидуално, а не колективно отличие, което се дава на най-добрия играч в света и според нас, за да бъде запазена неговия престиж трябва да се взимат предвид единствено личните постижения на номинисираните”. 

„И накрая, ние вярваме, че Критиано Роналдо без никакво съмнение прави най-добрата си година в кариерата като спечели Шампионската лига и Златната обувка в турнира, а освен това взе Купата на Краля и стана голмайстор на Примера дивисион. Освен това той стартира по впечатляващ начин този сезон и повече отвсякога заслужава Златната топка” се казва в официалното съобщение на Реал.