Реал Мадрид счупи клубния си рекорд по поредни победи след като спечели с 2:1 като гост на Малага в мач от 13-я кръг на испанската Примера Дивисион.

През седмицата белите изравниха клубното постижение от 15 поредни победи с успеха като гост над Базел в Шампионската Лига, а сега вече подобриха този рекорд.

Този път Кристиано Роналдо не можа да се разпише, но направи две асистенции. Първо той бе с основна заслуга за гола на Карим Бензема в 19-та минута.

Към края на мача той изведе с глава Гарет Бейл, който затвърди победата с втори гол. В допълнителното време Малага върна един гол след точен удар с глава на Роке Санта Крус.

Реал можеше да спечели и с по-голям резултат, ако не беше серията от уникални спасявания на вратаря на домакините Карлос Камени. Така той даде отговор защо героят от световното първенство Гийермо Очоа стои на резервната скамейка.


Реал започна по-активно мача и още във втората минута Гарет Бейл нанесе опасен удар, който обаче бе спасен от Камени.

Три минути по-късно мадридчани имаха скоростна контраатака, при която Хамес нанесе диагонален удар отляво в наказателното поле, но след рикошет в защитник топката мина покрай вратата в корнер.

След центриране от фаул Серхио Рамос стреля с глава в очертанията на вратата, но не затрудни Камени.

Столичани имаха претенции за дузпа, тъй като при центриране от корнер Роналдо бе съборен безцеремонно от защитник, но съдията не забеляза това.

В 12-та минута Роналдо пропусна невероятно положение. Гарет Бейл овладя дълго подаване в наказателното поле и без да се лакоми поднесе към португалеца, който от 5 метра стреля силно, но Камени направи феноменално спасяване.

В следващата минута Малага стигна до първата си възможност. След центриране от крилото Роке Санта Крус надскочи Серхио Рамос и стреля с глава, но Касияс спаси под напречната греда.

В 19-та минута Реал откри резултата. Роналдо преодоля защитник в наказателното поле и поднесе пред вратата, където позиционираният перфектно Карим Бензема засече в мрежата.

Точно в средата на полувремето Икер Касияс можеше да да се изложи сериозно, след като не улови много далечен удар на домакините и топката мина между краката му, но за негов късмет той бе леко встрани от вратата и се получи корнер.

След центрирането Реал организира изключително опасна контраатака с четири на двама футболисти, но Хамес даде ужасно лош пас към Бейл.

Реал имаше отново сериозни претенции за дузпа, след като при центриране от фаул в наказателното поле Серхио Рамос бе дръпнат мощно за фланелката, но съдията замълча.

След силен удар от фаул на Роналдо Камени не успя да улови топката и Бензема се втурна да направи добавка, но защитник с решителен шпагат изби в корнер.

Пет минути преди почивката Реал имаше поредно чисто положение, след като Бейл бе изведен зад защитата, но Камени бързо скъси дистанцията и уелсецът стреля в тялото му.

В 42-та минута Дуда бе близо до зрелищен гол от фаул, но ударът му от почти 30 метра тресна сглобката на гредите.

И след почивката Реал бе по-активният отбор. В 50-та минута Бейл бе спънат отзад в в наказателното поле, но падна извън него и съдията даде само фаул. След центрирането Бейл стреля с глава на сантиметри покрай сглобката на гредите.

След центриране на втората греда Роналдо нанесе зрелищен ножичен удар от воле, но топката мина покрай вратата.

В 55-та минута Реал имаше стопроцентово положение. Иско открадна топката от съперник и започна много опасна контраатака. Роналдо бе изведен отдясно в наказателното поле, но без да се лакоми поднесе на връхлитащия Иско, но той сам срещу вратаря не можа да го преодолее.

Силен удар от дистанция отново затрудни Касияс и той не улови топката, но след това успя да се поправи и да я улови под носа на Санта Крус. След центриране от корнер Санта Крус стреля с глава, но на сантиметри над напречната греда.

В 75-та минута Роналдо пропусна уникално положение, при което Карлос Камени направи спасяването на сезона. Кошмарна грешка в защита на домакините позволи топката да стигне до абсолютно непокрития португалец, който бе на 10 метра пред вратата. Той овладя спокойно и нанесе топовен удар, но Камени се хвърли и спаси невероятно с една ръка.

На другия край на терена Касияс продължи да е колеблив и за пореден път не успя да улови удар от дистанция на Самуел. Санта Крус отново бе близо да направи добавка, но Ияраменди го изпревари и помогна на Касияс да избие.

За Реал Иско даде фантастично копващо подаване зад защитата за Гарет Бейл, но той не можа да прехвърли вратаря с глава.

В 83-та минута Камени вече нямаше какво да направи и Реал вкара втори гол. След бърза контраатака на Реал Роналдо поднесе чудесно с глава за Гарет Бейл, той напредна скоростно и с мощен удар простреля Камени.

Пет минути преди края Реал остана с човек по-малко, след като Иско получи втори жълт картон и бе изгонен с червен картон. Публиката обаче изпрати бившия си любимец с ръкопляскания и скандирания "Иско, Иско".

От получилия се фаул Хуанпи стреля опасно над стената и принуди Касияс да се хвърля, за да направи решително спасяване. Вратарят обаче се оплете в мрежата и тя зейна празна, но Анхелери по кошмарен начин направи добавка над напречната греда.

В самия край на мача Роке Санта Крус върна един гол. Той получи прецизно центриране от Артур Бока и със също толкова точен параболичен удар с глава прехвърли Касияс.

Малага - Реал Мадрид 1:2

0:1 Бензема 19
0:2 Бейл 84
1:2 Санта Крус 92

Малага: Камени, Росалес, Серхио Санчес (68 Анхелери), Уелингтон, Бока, Дардер, Ресио (78 Хуанпи), Самуел, Дуда (65 Хорта), Кастийехо, Санта Крус.

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Пепе, Рамос, Карвахал (84 Варан), Кроос, Иско, Хамес, Бейл (90 Чичарито), Роналдо, Бензема (72 Ияраменди)