С хеттрик на Кристиано Роналдо Реал Мадрид спечели убедителна победа с 3:0 над Селта в мач от 14-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабео".

Португалецът откри резултата след малко спорна дузпа в средата на първото полувреме. След почивката той добави нови два гола, стреляйки от въздуха при единия и след асистенция на Марсело при другия.

Така Роналдо отбеляза своя 23-ти гол от началото на сезона в първенството и гол номер 200 за Реал Мадрид. Това беше и неговият 23-ти хеттрик, с което той задмина Алфредо ди Стефано и Телмо Сара.

За Реал това бе 18-та поредна победа, с която тимът си гарантира, че ще остане начело в класирането.

Единствената лоша новина за белите бе това, че Хамес Родригес получи някакъв проблем и трябваше да бъде заменен принудително.


Реал започна по-активно мача и след няколко атаки стигна до голово положение в 10-та минута. Роналдо стреля с глава след центриране от корнер и след като вратарят изби топката, до нея стигна Серхио Рамос, но направи неточна добавка от непосредствена близост.

Три минути по-късно Реал имаше опасна контраатака, при която Хамес поднесе в наказателното поле за Роналдо и той виждаше как засича на празна мрежа, но защитник се хвърли и изби с чист шпагат отзад.

В 19-та минута Кристиано Роналдо взриви стадиона със зрелищно изпълнение на задна ножица, но топката профуча на сантиметри над напречната греда.

Малко по-късно прекрасен 50-метров пас на Марсело изведе Роналдо в наказателното поле и въпреки натиска на защитник той нанесе удар, но вратарят спаси.

В 32-та минута Реал организира скоростна контраатака и Роналдо поднесе към Хамес в наказателното поле. Той бе с гръб към вратата и можеше да върне към Бейл, но предпочете да нанесе удар със завъртане. Изстрелът не бе лош, но вратарят спаси.

Две минути по-късно се стигна до много дискусионна дузпа. Роналдо се включи зад защитата и получи центриране от Марсело. Последният защитник го дръпна съвсем леко за ръката и португалецът веднага падна на земята.  Съдията обаче бе максимално педантичен и отсъди нарушение, а Роналдо не сбърка.

Малко след това съдията имаше далеч по-големи основания да свири дузпа, когато при центриране от корнер защитник хвана Гарет Бейл и го събори, но съдията естествено не видя.

След друга хубава атака на белите топката бе поднесена към Хамес на границата на наказателното поле и той стреля технично до гредата, но Серхио Алварес спаси.

За цялото първо полувреме Селта не отправи нито един опасен удар. Само минута след почивката обаче Ореяна успя да стреля от границата на наказателното поле и топката мина доста близо до страничната греда.

В 53-та минута Реал получи неприятен удар, тъй като Хамес се контузи и трябваше принудително да бъде заменен.

В 62-та минута Пепе се включи изненадващо в атака и изведе чудесно Бейл на чиста стрелкова позиция в наказателното поле, но неговият удар под гредата бе спасен от вратаря.

В 65-ра минута Реал вкара втори гол. Автор отново бе Кристиано Роналдо. Кроос започна акция и съперник на Селта го спря пред наказателното поле. Топката обаче отскочи във въздуха и след като защитата не изчисти Роналдо от въздуха разстреля Серхио Алварес.

Защитата на гостите се откри съвсем и така Реал започна да организира все по-опасни контраатаки. След добро действие Бензема се освободи от защитник и бе с двама съотборници срещу само един защитник, но се полакоми да стреля сам и вратарят спаси.

Малко след това съдията прецени, че няма нарушение срещу Карвахал в центъра на терена и това позволи на гостите да организират атака и Нолито стреля на сантиметри от сглобката на гредите.

След центриране от фаул пред вратата на Селта Бейл отклони с гръб към вратата с глава и топката се насочи към горния далечен ъгъл, но вратарят се разтегна и спаси.

За гостите пък Нолито стреля директно от фаул и топката мина много близо до сглобката на гредите, макар Касияс да бе там и да внимаваше.

В 81-та минута Роналдо оформи поредния си хеттрик. Бейл изведе Марсело отляво в наказателното поле, той центрира към втората греда и там Роналдо от движение засече в мрежата.

 

Реал Мадрид - Селта  3:0

1:0 Роналдо дуз. 34
2:0 Роналдо 65
3:0 Роналдо 81

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Ияраменди, Кроос, Хамес (53 Арбелоа), Бейл, Роналдо (84 Чичарито), Бензема (81 Коентрао)

Селта: Серхио Алварес, Джони, Фонтас, Кабрал (73 Сержи Гомес), Майо, Радоха, Пабло Ернандес, Крьон-Дели (82 Мина), Нолито, Ореяна (69 Аугусто Фернандес), Ларивей