Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс очаквано бе доволен след победата над Крус Акул с 4:0, която прати столичани на финал на световното клубно първенство. 

Стражът отново бе с основен принос за успеха, като спаси дузпа изпълнена от Торадо при резултат 2:0. Той отрази наказателен удар във втори пореден двубой, след като го направи и при успеха над Алмерия миналия петък. 

„Доволен съм, разбира се, но най-много се радвам, че отново бяхме на ниво, за да спечелим. Наистина преди 12-13 години спасих дузпа срещу този отбор на турнира „Тереса Ерера” и сега е първият път, в който спасявам наказателни удари в поредни срещи, така че съм щастлив” заяви Касияс след мача. 

„Страхотно е, че продължаваме с победите, а освен това играем наистина много добре. Ако спечелим отличието би било черешката на тортата за тази година, но няма да бъде лесно. Ние обаче сме амбицирани да триумфираме и искаме да зарадваме клуба и феновете му с още един трофей преди празниците” добави той. 

„Като цяло 2014-а година бе добра за мен в личен план, макар че имаше и разочарования като световното първенство и суперкупата на Испания. Серията ни от победи достигна до 21 мача, но ние продължаваме да мислим единствено за следващия двубой. Знаем, че рано или късно тя ще бъде прекъсната, така че просто мислим единствено за мача, който следва” каза още Касияс.