Бившият защитник на Реал Мадрид Роберто Карлос е на мнение, че в момента няма кой да се мери с Кралския клуб. 

Столичани са в блестяща серия от 21 поредни победи и изглежда само формалност да триумфират и на световното клубно първенство, където срещат Сан Лоренсо във финала в събота. 

„На този етап Реал е без конкуренция. Това е най-добрият отбор в света. Може би някои бяха притеснени след раздялата с Ди Мария и Чаби Алонсо, но пък на техните места дойдоха Кроос и Хамес и всичко е наред. Треньорът също се справя прекрасно и това е една от основните причини за успехите” заяви Карлос пред „Онда Серо”. 

По отношение на предстоящия финал, той коментира: „Надпреварата стана по-значима напоследък, особено за европейците. Затова и Реал е амбициран да триумфира в нея. Разбира се Сан Лоренсо ще се бори до край, защото този трофей винаги е бил ценен високо в Южна Америка”. 

Според бразилеца евентуалния трансфер на Лукас Силва на „Бернабеу” би бил отличен ход. „Много хора не са гледали този футболист, но аз имам поглед върху него и виждам, че той е страхотен играч. Винаги избира правилната позиция на терена и стреля добре отдалеч. Сигурен съм, че няма да разочарова, ако дойде в Мадрид”.