Хавиер Ернандес няма да напуска Реал Мадрид през януарския трансферен прозорец, потвърди агентът му.

Мексиканецът дойде на "Сантяго Бернабеу" през лятото под наем от Манчестър Юнайтед. Трансферът изненада мнозина и както се очакваше, той е предимно резерва.

Самият футболист обаче осъзнава, че е трудно да получи повече минути заради звездната селекция на белите. От своя страна шефовете на клуба са доволни от представянето му.

"Понякога медиите спекулират прекалено много и създават ситуации, които не съществуват. Преди няколко дни бях с директорите на Реал Мадрид и Хавиер Ернандес няма да напусне клуба", коментира Едуардо Ернандес.

"Да, той има желание да играе повече минути, но знае, че работата му ще отвори възможността да играе повече. Цялото бъдеще е пред него".

"Ако Реал Мадрид не упражни опцията си да го купи, няма да взимаме решение до края на сезона. След това ще говорим с Манчестър Юнайтед какво ще е бъдещето на Чичарито".

"Реал Мадрид е отбор, пълен с впечатляващи фигури и очевидно, да заслужиш мястото си изисква здрава работа. Но Хавиер е много талантлив и работи здраво, все едно е за първи ден".