Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос не се притеснява, че Сан Лоренсо ще има „небесна” подкрепа в утрешния финал на световното клубно първенство, след като Папа Бенедикт ХVI никога не е крил пристрастията си към отбора. 

„Аз съм християнин, но във футбола това няма значение. В полуфиналния ни мач ние бяхме посрещнати страхотно и в Маракеш се чувствахме като у дома си. Това показа величието на този отбор. За мен Реал е тимът на Бог и тимът на света. В Аржентина гледат на играта с много страст и в крайна сметка всеки ще вида за своя отбор. Ние ще се опитаме да зарадваме всички мадридисти, въпреки че Папата ще бъде за Сан Лоренсо” заяви Рамос на пресконференцията преди мача днес. 

„В момента се намираме наистина в прекрасен и уникален период. Можем да спечелим четвърта титла за годината и сме много щастливи от това. Само времето обаче ще покаже какво сме постигнали. Всички сме много доволни и от Карло Анчелоти, който е в основата на всичко, което правим” добави бранителят. 

Относно това дали ще играе в мача, той каза: „Подобрявам се, но трябва да видя и какво ще бъде състоянието на терена. Ако има някакъв риск да се получи по-сериозна травма, тогава няма да играя. От друга страна обаче това е финал, в който досега не съм играл, така че силно искам да бъда част от него”.