Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо бе почетен със статуя в родния си град Фуншал на остров Мадейра, която бе открита днес. 

Статуята е висока 2 метра и 40 сантиметра, като е изработена от бронз и тези 800 килограма. Тя е разположена близо до пристанището на града, а Роналдо е изобразен в типичната си поза преди изпълнението на свободен удар. 
 
Той бе почетен и с най-високия орден за заслуги, който се връчва от местната община. На церемонията присъстваха стотици жители на града, а футболистът и майка му бяха силно развълнувани. 

„Не съм много добър в говоренето, но за мен е гордост да се върна отново в Мадейра, където израстнах и откъдето са корените ми. Това е нещо, което означава наистина много за мен и е невероятна привилегия да бъда заедно с местните хора. Благодаря на всички и този специален момент ме мотивира да продължавам да работя и да се развивам” заяви Кристиано. 

„Без своето семейството нямаше да мога да постигна това, което направих досега. Амбициран съм да продължавам  да печеля отличия и трофеи и се надявам, че 2015-а ще бъде също толкова успешна и искам с Реал отново да триумфирам в Шампионската лига” добави още Роналдо.