Триумфът на Реал Мадрид на световното клубно първенство помогна на отбора да се изравни по международни отличия с Милан и Бока Хуниорс. 

Трите отбора имат по 18 на сметката си, като повече от тях има единствено египетския Ал Ахли, който е с 20, но естествено тези трофеи не могат да се сравняват по престиж с купите на европейските и южноамериканските състави. 

От тези 18 трофея на Реал 10 естествено са в турнирата за КЕШ и Шампионската лига, 2 пъти отборът триумфира с Купата на УЕФА, също толкова пъти взе Суперкупата на Стария континент, 3 пъти триумфира с Междуконтиненталната купа, а сега и с отличието от световното клубно първенство. 

В класацията след Реал, Милан и Бока следва друг аржентински тим – Индепендиенте, който е с 16, а Барселона е едно стъпало по-надолу с 14. 

Иначе столичани няма да празнуват отличието с феновете си по традиционния начин на площад „Сибелес”, а ще го покажат на привържениците си на „Сантяго Бернабеу” преди следващия домакински двубой, който е на 10 януари срещу Еспаньол.  

Футболистите вече са в почивка, която ще продължи до 28 декември, когато ще се завърнат на тренировъчното игрище. Два дни по-късно предстои контрола срещу Милан в Дубай.