Карло Анчелоти може да бъде напълно спокоен за бъдещето си и особено ако продължава по същия начин, със сигурност няма да има проблем да остане дълго време на „Сантяго Бернабеу”. 

Освен това президентът Флорентино Перес е толкова доволен от него, че е чут да казва в частен разговор: „Искаме Карло да е Фъргюсън за Реал Мадрид”. 

26-те години, които легендарният шотландец изкара на „Олд Трафорд” със сигурност няма да бъдат достигнати, но дори и 4-5 години да се задържи начело на отбора ще си е постижение, като има предвид, че след Мигел Муньос, който води тима в периода 1960-1974, в Реал е имало 35 треньорски рокади за 40 години. 

За този период най-дълго се задържа на поста Висенте дел Боске, който води състава за 3 години и половина между ноември 1999 и юни 2003. Жозе Моуриньо пък изкара 3 сезона, за които спечели общо 3 трофея, а само за сезон и половина Анчелоти вече има 4 отличия. 

Както е известно наскоро Перес обяви, че новият договор на италианеца ще бъде факт в края на сезона, но и той има от какво да е доволен, след  като се превърна в първият бос на клуба, под чието ръководство футболистите печелят 4 трофея за една календарна година.