Защитникът на Реал Мадрид Марсело ще се възстановява около 3 седмици след контузията, която получи на финала на световното клубно първенство. 

Бразилецът напусна малко преди почивката, но все пак добрата новина е, че травмата му не е много сериозна. 

Въпреки това Марсело почти сигурно ще пропусне първите два мача на Реал през новата 2015-а година – срещу Валенсия на 3-и януари на „Местая” и първия сблъсък от 1/8финалите на Кралската купа срещу градския съперник Атлетико на 7-и януари. 

Бранителят е получил леко мускулно разкъсване, което за негово съжаление ще го извади от терените и то в момент, когато бе възвърнал най-добрата си форма и получаваше сериозни похвали за представянето си. Той е 4-и по изиграни минути в отбора с 1981, като пред него са само Икер Касияс, Тони Кроос и Кристиано Роналдо. 

На негово място се очаква да играе Фабио Коентрао, който имаше повече здравословни проблеми през последните месеци, но вече е възстановен и се очаква през 2015-а да получава повече възможности за изява от Карло Анчелоти, който ще разчита на него, въпреки информациите, че португалецът може да напусне „Бернабеу”.