Бразилският халф Лукас Силва вече може да бъде считан за играч на Реал Мадрид. След като вчера се появиха информации, че споразумението между испанците и Крузейро е пред завършване, днес бе обявено, че то ще бъде на стойност 14 милиона евро. 

Вицепрезидентът на бразилците Марсио Родригес потвърди, че сделката на практика е приключена и дори футболистът премина медицински тестове в Бело Оризонте. 

„Не можем нищо да направим повече. Идва момент, когато един играч просто иска да напусне, тъй като агентът му го изкушава с високите заплати в Европа” заяви ръководителят на клуба.  

От Крузейро твърдо искаха 15 милиона, но склониха на малко по-ниска сума, след като се споразумяха да получат 30% от бъдещ трансфер на футболиста. Самият играч дори вече е говорил на „Бернабеу” да играе с любимия си №16, който при това в момента е свободен. 

Договорът му ще бъде до лятото на 2021-а година, а с неговото привличане Реал си осигурява подписа на един от футболистите, които са считани, че притежават много сериозен потенциал.