С късен гол от дузпа на Гарет Бейл Реал Мадрид обърна по драматичен начин и победи Кордоба с 2:1 в мач от 20-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ел Арканхел".

Домакините откриха още във втората минута с гол от дузпа на Гилас. Нарушението бе отсъдено за игра с ръка на Серхио Рамос.

Реал не играеше на познатото си ниво и не направи почти нищо опасно пред вратата на съперника, но въпреки това Карим Бензема вкара лек гол след центриране от корнер.

След почивката домакините бяха по-опасния отбор, но Андоне удари греда. В 82-та минута Кристиано Роналдо си изпусна нервите и получи директен червен картон.

Малко след това обаче Гарет Бейл изработи дузпа, за идентична игра с ръка на Картабиа. Той получи втори жълт картон и бе изгонен, а уелсецът вкара от бялата точка.


 

Мачът започна изключително интересно, защото още в първата минута Кордоба спечели дузпа. Бебе стреля извън наказателното поле и топката удари разперената ръка на Серхио Рамос.  Умисъл със сигурност нямаше, тъй като Рамос се бе завъртял с гръб, но и ръката бе в неестествено положение.

Гилас застана зад топката и опъна мрежата зад Касияс, който допълнително бе затруднен от блестящото в очите му слънце.

Реал опита да натисне, но в 8-та минута гостите имаха прекрасна възможност за втори гол. Те организираха опасна контраатака и Бебе бе изведен непокрит по дясното крило. Встрани тичаше непокрит негов съотборник, но той не можа да му поднесе точно пред вратата и Варан отклони решително.

Гостите доминираха, но липсваше финалния удар. За сметка на това домакините като от нищото създадоха положение и Бебе нанесе диагонален удар, който изглеждаше лек, но мина доста близо до страничната греда. Малко след това отново Бебе стреля ефектно със завъртане извън наказателното поле и този път ударът бе силен, но насочен право в ръцете на Касияс.

Практически първата опасност за домакините бе точно в средата на полувремето, но Роналдо стреля много неточно от пряк свободен удар.

Играта на Реал не вървеше, но гостите имаха късмет да вкарат лек гол от статично положение. След центриране от корнер Бейл отклони съвсем леко топката на първата греда, а пред вратата Бензема се пребори с двама защитника, овладя топката и отблизо опъна мрежата.

Второто полувреме започна като първото - с териториално преимущество на Реал, но по-опасни атаки на домакините. При една ситуация центриране към втората греда бе свалено с глава и за малко Бебе да засече също с глава отблизо, но Карвахал и Рамос с дружни усилия избиха.

След това Картабия нанесе много опасен удар от дистанция, при който топката профуча застрашително близо покрай горния далечен ъгъл на вратата. Само минута по-късно Бебе се отличи с чудесен пробив и подмина последния в защитата Марсело, но се забави малко с удара и накрая стреля прекалено леко, за да затрудни Касияс.

Реал продължаваше да няма идея как да вкара гол. Така рядък шанс бе прекият свободен удар, който Роналдо целенасочено си спечели пред наказателното поле. Той обаче отново стреля лошо и уцели стената.

В средата на полувремето Кордоба пропусна стопроцентово положение. Рафаел Варан върна топката назад неразчетено слабо с глава и Андоне я овладя сам срещу Касияс. Нападателят пробва технично да прехвърли вратаря, но Касияс чукна съвсем леко с върха на пръстите си, но това се оказа достатъчно топката да тупне на земята и да се удари в напречната греда.

В последния четвърт час Реал все пак се активизира леко. Тони Кроос нанесе силен удар по земя извън наказателното поле, но топката попадна в ръцете на вратаря.

В следващата атака Бензема получи хубав извеждащ пас зад защитата, но вместо да стреля от воле с левия крак реши да поднесе пред вратата с десния, но не намери съотборник.

След още две минути на Бензема бе позволено да стреля пред наказателното поле и той нанесе хубав фалцов удар, но Хуан Карлос се хвърли и изби в корнер.

Нервите на мадридчани се бяха опънали и в 82-та минута Роналдо си изработи глупав червен картон. След единоборство за висока топка пред вратата на Кордоба той първо замахна да ритне през краката съперник, а след това удари леко шамарче на друг играч на домакините, който връхлетя да му иска обяснения. На излизане португалецът подразни и публиката на домакините, като посочи емблемата на фланелката си, индикираща спечелването на световното клубно първенство.

При това положение изглеждаше, че нещата отиват към издънка на Реал. В 87-та минута обаче този път ключово съдийско отсъждане донесе победата на гостите. Гарет Бейл спечели пряк свободен удар, а след това изстрелът му се удари в лакътя на Картабиа. Той бе протегнат по абсолютно същия начин както и при дузпата на Рамос през първото полувреме. Съдията показа абсолютно еднакъв критерии, като отсъди дузпа и показа жълт картон. Той обаче бе втори за халфа на домакините и съответно той бе изгонен.

Самият Гарет Бейл се нагърби с отговорността и вкара от бялата точка.

 


Кордоба - Реал Мадрид   1:2

1:0 Гилас 2 дуз.
1:1 Бензема 27
1:2 Бейл 88 дуз

Червени картони: Роналдо 82, Картабиа 87


Кордоба: Хуан Карлос,  Гунино, Пантич, Креспо, Едимар, Дейвид, Роси, Картабиа, Гилас, Бебе, Андоне (80 Федерико)

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело (72 Коентрао), Кедира (64 Ияраменди), Кроос, Хамес (80 Хесе), Бейл, Роналдо, Бензема