Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти ще проведе разговор със суперзвездата Кристиано Роналдо по повод на червения му картон в мача с Кордоба. 

Португалецът бе отстранен за ритник срещу противник без топка, като след това се сдърпа и с други играчи, а докато напускаше терена провокира публиката показвайки емблемата на спечеленото световно клубно първенство върху екипа. 

Малко по-късно той се извини в Туитър за действието си, но именно провокацията срещу феновете на домакините е нещото, което най-много не се е харесало на ръководството на Реал. 

Анчелоти иска да даде известно време на Кристиано да обмисли внимателно инцидента и да осъзнае, че е сбъркал, като днес или утре се очаква двамата да поговорят на четири очи и италианецът да обясни на играча, че подобни действия са неприемливи, макар че вчера обяви, че Роналдо не е машина.  

В Мадрид очакват в сряда да научат наказанието на суперзвездата, като санкцията ще бъде между 2 и 4 мача. При 3 или 4 той ще пропусне дербито с Атлетико, което би било сериозен проблем за Кралския клуб. Все пак адвокатите са мобилизирани и при неблагоприятно развитие на нещата ще подадат жалби с надежда наказанието да бъде минималното, в случая от 2 срещи.