Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге прие доста философски решението на детето-чудо Мартин Йодегаард. Норвежецът отсвири баварците и подписа с Реал Мадрид, след като направи обиколка през няколко европейски гранда.

Още по темата

 

"Още от самото начало беше ясно, че няма да ни бъде лесно да подпишем с Мартин", сподели Румениге пред мюнхенския вестник "tZ".

"Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Арсенал, Барселона, Реал Мадрид и няколко германски клуба искаха да подпишат с него. Само мога да поздравя Реал Мадрид."

"Пожелавам на Мартин всичко най-добро занапред. Той и неговият баща са много симпатични и бяха сериозни по време на визитата си в Байерн."

"Нямаше нищо странно, че Йодегаард посети толкова много клубове. Той го направи с ясна цел. Просто искаше да види всеки клуб отвътре."

"Може би в края Реал Мадрид му се видя по-атрактивна опция от Байерн. Не смятам, че тук става дума за пари", завърши Румениге.

Както е известно, от Барселона пък са се опитали да прилапат Йодегаард в последния момент, дори след като младокът е дал съгласието си да парафира с Реал.