Новото попълнение на Реал Мадрид Лукас Силва обяви, че от дете харесва столичани по време на официалното си представяне. 

Той бе купен от Крузейро за около 13-14 милиона евро, като договорът му е до лятото на 2020-а година. Днес преди обед той мина успешно медицинските тестове, след което позира с екипа с №16, с който ще играе. 

„Много съм щастлив, че съм тук, защото изпълних мечтата си. Благодаря на Бог, на президента на Крузейро и на своя агент. Много съм развълнуван. Идвам в Реал Мадрид, за да помагам и да се уча. Още от дете този отбор ми харесваше много” заяви младият халф. 

„Всичко стана много бързо и за кратко време, но съм готов да нося екипа с чест, както винаги съм правил. Убеден съм, че ще преживея страхотни моменти тук, защото това е най-добрият клуб в света. Благодаря на всички” добави играчът, който бе посрещнат от около 300 привърженици на отбора. 

Президентът Флорентино Перес смята, че това е отличен трансфер за Реал. „Днес, мечата на Лукас Силва се сбъдна. Ние сме световни шампиони, но не трябва да се отпускаме, а да продължим по пътя, прокаран от Сантяго Бернабеу и Алфредо ди Стефано. В негово лице взимаме футболист с огромен потенциал, който ще ни помогне в настоящето, но и за бъдещето. Да носи екипа на Реал е привилегия, но и отговорност, защото ние винаги искаме повече. Добре дошъл в новия си дом” сподели босът на столичани.