Без наказания Кристиано Роналдо Реал Мадрид нямаше проблеми и срази Реал Сосиедад с 4:1 в мач от 21-ия кръг на Примера дивисион. 

Карим Бензема се отчете с два гола, а по един добавиха Хамес Родригес и Серхио Рамос. Гостите поведоха още в самото начало, но това изобщо не им помогна. 

Очакваният дебют на Лукас Силва не се състоя, а с успеха Кралския клуб увеличи актива си на 51 точки, с 4 повече от Барселона при равни срещи между двата състава. Баските остават в средата на класирането с 22. 
 
Както се очакваше Асиер Ияраменди и Иско стартираха за домакините, които бяха във формация 4-4-2 с Бейл и Бензема в атака. За Сосиедад имаше една промяна от победата над Ейбар, като Горка Елустондо замени Иманол Агирече. 

Началото на мача едва ли можеше да бъде по-интересно. Не бе изминала и минута, когато гостите спечелиха корнер. Центриране прехвърли Рамос и намиращият се зад него Ариц Елустондо засече на далечната греда за 0:1. 

Радостта на гостите обаче продължи съвсем кратко. В 3-ата минута Марсело достави отлична топка на Хамес Родригес в наказателното поле и колумбиецът засече с глава изравнявайки резултата. 

Гостите обаче стояха добре и в 5-ата минута Серхио Каналес стреля на сантиметри от далечната греда. Атаките към двете врати следваха една след друга и темпото бе наистина високо, а контрите на баските бяха много опасни. 

Те обаче получиха удар, когато в 18-ата минута се оказа, че Карлос Вела има проблем в коляното и няма да може да продължи двубоя, като бе заменен от Иманол Агирече. 

Малко след това вратарят на Сосиедад Рули спаси опасен удар на Бензема, който бе намерен добре от Хамес в наказателното поле, но изстрелът му не бе достатъчно прецизен. 

Кралския клуб продължаваше да натиска и в 30-ата минута Рули изби шут на Хамес, а при продължението на атаката Бензема стреля с глава над вратата. При една ситуация Ияраменди изведе отлично Бензема с дълъг пас, но Иниго Мартинес се намеси решително. 

В 37-ата минута обаче пълният обрат бе факт. Марсело бе много активен в атака, като този път центрирането му намери Бензема на далечната греда. Ударът на нападателя бе спасен, но нямаше кой да спре Рамос да направи добавка отблизо. 

Само две минути след това Бейл пропусна до голяма степен да убие интригата. При контраатака Бензема проби отляво и подаде пред вратата, където бяха Хамес и уелсеца. Изглеждаше, че резултатът ще стане 3:1, но Бейл пропусна отблизо чистото положение. 

След паузата белите продължиха да доминират и в 52-ата минута третият гол стана факт. Бензема направи двойно подаване с Бейл, след което отбеляза, за да успокои феновете по трибуните. 

Малко след това Бейл поиска дузпа, след като падна след сблъсък с Гонсалес, но сигнал не последва. В 56-ата минута Марсело стреля в тялото на Рули изведен от Бензема. Бейл опита да направи добавка, но в последния момент защитник изчисти акробатично. 

Постепенно столичани понамалиха темпото, но това не им попречи да продължат да доминират и в 76-ата минута вкараха и 4-и гол, при това фантастичен. Бензема започна и завърши, като размени пасове с Иско и вкара с много мощен удар. Това бе неговият 17-и гол през сезона. 

До края вратарят Рули се отличи със страхотни спасявания срещу Гарет Бейл и влезлият от пейката Хавиер Ернандес, но така или иначе успехът на Реал бе достатъчно убедителен. 

Реал Мадрид – Реал Сосиедад    4:1

0:1    Ариц Елустондо    1
1:1    Хамес    3
2:1    Рамос    37
3:1    Бензема    52
4:1    Бензема    76

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Ияраменди, Кроос (81 Кедира), Хамес (73 Хесе), Иско, Бейл, Бензема (81 Ернандес)
Реал Сосиедад: Рули, Ариц Елустондо (63 Бергара), Гонсалес, Иниго Мартинес, Юри, Горка Елустондо, Пардо, Чаби Прието, Гранеро, Каналес (46 Де ла Бела), Вела (18 Агирече)