Нападателят на Ювентус Алваро Мората ще продължи да носи екипа на отбора, обяви треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти. 

Така той отрече появилите се информации в медиите, че Кралския клуб ще откупи обратно футболиста след края на сезона, след като в договора му има подобна опция и възможност. 

„Мората има нужда да играе. Той е млад играч, който търси своите възможности за изява и постоянство в играта си. Имаше доста предложения и в крайна сметка избра Юве. Наистина в договора му има клауза, която позволява на Реал си го върне, но не мисля, че това ще се случи” заяви специалистът пред „Гадзето дело Спорт”. 

Испанците продадоха нападателя за 22 милиона евро миналото лято, като сега имат право да си го върнат срещу 30 милиона. До този момент 22-годишният играч има 6 гола и 4 асистенции в Серия А, а във вторник донесе успеха над Борусия Дортмунд в Шампионската лига. 

„Мората е модерен нападател, който е бърз, енергичен и спокоен пред гола. Освен това не спира да работи здраво и е полезен за отбора” не пести похвалите си за футболиста Анчелоти.