Реал Мадрид се издъни у дома и врътна само равенство 1:1 на своя стадион "Сантяго Бернабеу" срещу Виляреал.

Това стана в среща от 25-ия кръг на местния шампионат.

За домакините голът бе дело на Роналдо в 52-ата минута от дузпа, а дванадесет минути след това Морено изравни.

Преди мача домакините бяха сочени за тотален фаворит, след като Виляреал излезе без Уче и Вието сред титулярите, а освен това Черишев също не игра заради договора между двете страни.

След този мач Реал е лидер с 61 точки, като има 3 пред Барса.



Срещата започна първоначално активно за гостите, но Реал бързо пое инициативата и за първите 10 минути се стигна до два удара на Роналдо, като единият бе от далечна дистанция и доста неточен. 

Другият бе от малък ъгъл, но стражът на гостите успя да спаси насочената по земята топка към близкия му ъгъл.

В 12-ата минута Виляреал пропусна феноменален шанс да открие резултата. Гомес бе на косъм от гола, но ударът му в далечния ъгъл от няколко метра бе избит от противников играч в последния момент.

Десетина минути след това Пепе засече топката след добро центриране на Кроос, но тя премина над вратата.

В 30-ата минута Бейл пропиля страхотен шанс, след като засече с глава хубаво центриране в наказателното поле, но прати топката встрани вратата.

Няколко минути след това и Варан пропиля добро положение, като с глава прати топката встрани вратата от близка дистанция.

В 43-ата минута Бейл при опита си за центриране нацели напречната греда и бе на косъм да отбележи един доста случаен, но и красив гол.

До края на полвуремето резултатът остана непроменен.

Второто полувреме започна много силно за Реал и в 48-ата минута се наложи Асенхо да спасява мощен удар на Роналдо.

Байи фаулира Роналдо две минути след това в наказателното поле и домакините получиха дузпа, която бе безпроблемно реализирана от португалеца.

В 54-ата минута след това Роналдо излезе сам срещу Асенхо, но би право в него и така пропусна да вкара второ попадение в срещата.

Минута след това Бейл бе намерен на перфектна позиция в наказателното поле, но уелсецът прати топката в трибуните.

В 60-ата минута Гомес бе на косъм да изравни резултата, след като засече с воле топката от корнер, но кълбото премина малко покрай вратата.

Минута след това Роналдо отправи техничен удар от фаул на около 25 от вратата, но топката премина над вратата.

Гостите шокираха Реал в 64-ата минута и Морено изравни. Той закова топката в долния ляв ъгъл на вратата, на Касияс след тупалка по земя от границата на наказателното поле.

В 70-ата минута Роналдо можеше да се разпише отново, след като излезе сам врещу вратаря, но Асенхо улови близкия му удар.

Минута след това Асенхо с феноменална намеса изби топката след удар с глава на Роналдо.

В 77-ата минута Вието излезе сам срещу вратаря, но се подхлъзна нелепо в последния момент и изтърва страхотен шанс за гол и пълен обрат.

Три минути след това Роналдо оптрави удар, който обаче бе неточен и не попадна в очертанията на вратата.

В 84-ата минута Асенхо се намеси нескопосано за една висока топка и я изпусна, а след това кълбото попадна в Хесе, който не успя да го насочи в опразнената врата. 

Две минути след това Вието засече прекрасно центриране на Морено, но Касияс с много мъка успя да избие топката. В самия край на редовното време играч на гостите бе на косъм да си вкара автоголл, но късметът бе с "Жълтата подводница".

В 91-ата минута Роналдо засече с глава центриране на втора греда, но прати топката в аут.


РЕАЛ МАДРИД - ВИЛЯРЕАЛ 1:1
0:1 Роналдо 52' дузпа
1:1 Морено 64'

РЕАЛ: Касияс, Пепе, Марсело, Карвахал, Варан, Бейл, Кроос, Иско (78 - Ияраменди), Силва (72 - Хесе), Роналдо, Бензема (81 - Чичарито)

ВИЛЯРЕАЛ: Асенхо, Дорадо, Гаспар, Коста, Байи, Маркос (68 - Дос Сантос), Пина (61 - Тригерос), Дж. Дос Сантос (62 - Вието), Кемпбъл, Морено