Някои от ръководителите на Реал Мадрид не са доволни от треньора Карло Анчелоти и смятат, че италианецът е твърде мек с футболистите, пише вестник „Марка“. 

Кралския клуб е колеблив през последните два месеца, което притеснява феновете преди най-важната част от сезона. Според част от шефовете наставникът трябва да действа с по-здрава ръка, когато има период на несигурност. 

„Хубаво е подходът да бъде приятелски, но когато е необходимо трябва да се действа по-твърдо“ смятат някои хора от ръководството на клуба. 

Те били разочаровани от равенството с Виляреал в неделя, което донесе направи така, че преднината пред Барселона да се намали до 2 точки и при това положение дербито между двата тима на „Камп Ноу“ придобива изключително значение. 

Смята се, че Анчелоти се провалил в мотивирането на отбора, като особено през първото полувреме действията били крайно разочароващи. Освен това се счита, че този мач е бил от задължителните за печелене, въпреки като цяло доброто представяне на Жълтата подводница, което увеличило разочарованието. 

При това положение напрежението върху специалиста е доста по-голямо от обикновено и той знае добре, че трябва да донесе очакваните резултати, защото в противен случай престоят му на „Бернабеу“ може да приключи по-рано от очакваното.