От Реал Мадрид няма да се съгласят финалът за Купата на Краля да се проведе на техния стадион „Сантяго Бернабеу“, съобщана „Кадена СЕР“ позовавайки се на източници от белия клуб. 

По-рано днес се появиха информации, че финалистите Барса и Атлетик Билбао вече са се обединили около мнение, че е най-подходящо двубоят за отличието да се състои на стадиона на Реал. 

Според испанското радио от столичния клуб по принцип не са склонни да предоставят своето съоръжение за провеждането на финали, дори и когато единият от финалстите е клубът от Мадрид. 

През 2012-а столичани не разрешиха същите два финалиста да си оспорват отличието на „Бернабеу“ и мачът се състоя на „Висенте Калдерон“. Година след това Реал падна от Атлетико на своя стадион и сега от тима не искат да видят как някой от големите им исторически противници триумфира отново. 

Според информциите от Реал ще се оправдаят с Б-отбора си, за да не предоставят „Бернабеу“ да финала. През същия уикенд ще се състои плейоф в трета дивизия за влизане във втора и е много вероятно Кастия да участва на него. От федерацията пък не искат със сила да наложат волята си, така че ще трябва да се търси друго място за мача.