Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти защити методите си на работа и прие с усмивка твърденията, че е твърде мек с играчите. 

През тази седмица се появиха информации, че някои от шефонете на клуба са на мнение, че италианецът трябва да държи футболистите по-здраво и отношенията му с тях да не бъдат толкова добри. 

На пресконференцията преди утрешния двубой с Атлетик Билбао, Анчелоти каза: „С тази „мека“ ръка спечелих 3 пъти Шампионската лига. Винаги съм чувствал подкрепа от клуба. Всеки знае, че тези играчи са добри. Може би в момента не са готови на 100%, но е важно да има вътрешна конкуренция“. 

Относно състоянието на отбора, наставникът изтъкна: „Мисля, че имаме свой стил, което е важно. Вярно е, че не всеки път можем да действаме с максимална енергия на терена, но това, че имаме своя идентичност ще бъде ключ към спечелването на отличия. Дотук се справихме много добре и ще продължим по същия начин“. 

„Вярно е, че в момента позагубихме част от ефективността си и може би изпитваме известни затруднения, когато противникът е компактен пред вратата си. Не мисля, че в някои мачове ни е липсвало отношение. Просто нещата невинаги се получават добре. Сега ни чака труден мач срещу Атлетик и трябва да сме на ниво още от първата минута“. 

Единственото колебание на Анчелоти е кой да пусне в центъра на терена за партньор на Тони Кроос, като ще избере между Лукас Силва, Асиер Ияраменди и Сами Кедира.