Крайният защитник на Байерн Мюнхен Давид Алаба е готов да направи следващата стъпка в кариерата си и да премине в Реал Мадрид, пише вестник „Марка”. 

В момента австриецът обмисля стратегията, която ще му помогне да напусне баварците, което обаче едва ли ще е лесно, тъй като има договор с клуба до лятото на 2018-а. 

Преди две седмици обаче, представители на Реал Мадрид са се срещнали с бащата на играча във Виена, за да проучат дали 22-годишният играч би приел възможността да заиграе на „Сантяго Бернабеу”. 

Според испанското издание тези първи разговори са били позитивни, така че в момента Алаба и екипа му преценяват по какъв начин да разтрогнат връзките си с Байерн. 

На този етап все още не е имало срещи с шефовете на тима от Мюнхен, но вероятно скоро ще има такива. Играчът и хората около него просто искат да разполагат с възможно повече козове, които ще гарантират раздялата с германския клуб. 

Алаба е в Байерн от 2008-а година, като прогресира сериозно напоследък и вече е важна част от титулярния тим, като има на сметката си вече 170 мача за отбора, в които е вкарал 17 гола.