Новото попълнение на Реал Мадрид Данило, който ще се присъедини към тима през лятото, ще бъде 23-ият бразилец, който ще носи екипа на Кралския клуб, изчисли вестник „АС“. 

Още по темата

 

От клуба официално потвърдиха за сделката, която ще доведе играча на „Бернабеу“ при това за сума над 31 милиона евро. Така той ще последва някои знаменити свои сънародници, носели бялата фланелка. 

Първият е халфът Фернандо Гуидичели, който през 1935 година записва само един мач за отбора в първенството, след което до средата на века в отбора се подвизават Диди и Канарио без особен успех. 

След напускането на Еваристо през 1965-а, трябва да минат 26 години преди следващия бразилец в Реал, като именно след 1990-а година количеството на играчи от тази страна в отбора, се увеличава сериозно. 

Общо 17 са бразилците оттогава, които са играли на „Бернабеу“. Сред тях разбира се се открояват Роберто Карлос със своите 517 мача и истинския Роналдо, вкарал 104 гола в 180 мача. Последният от тях е Лукас Силва, привлечен през зимата. Има обаче и такива, които са дошли в клуба, но така и не записват нито една среща за първия състав.