Бившият защитник на Реал Мадрид Роберто Карлос е сигурен, че новото попълнение на отбора Данило, ще се справи отлично на „Сантяго Бернабеу”. 

Вчера от клуба обявиха официално споразумението с Порто за играча, който се превръща в най-скъпия бранител в историята на отбора. Карлос обаче е сигурен, че тези 31,5 милиона евро си струват да бъдат дадени. 

„Данило е много добър краен защитник, като бих казал, че прилича много на Дани Алвес. Той е завършен футболист, като играе силно в защита и атака. Привличането му е отлично за Реал, тъй като това е качествен играч” заяви бразилецът пред „Кадена Копе”.  

„Трудно е да го сравня с Кафу, който спечели много отличия и за мен е най-добрият десен защитник в историята. Сигурен съм, че той ще се адаптира бързо и ще постигне успехи с екипа на Реал” добави той, като коментира и ситуацията в първенството и шансовете на столичани за титлата. 

„Първенството не е приключило. Барселона има много силен отбор и това се вижда, но Мадрид е настоящият шампион на Европа и разполага със състав, който може да печели. Ако Барса спечели титлата, значи я заслужава, но съм убеден, че битката ще е до края” каза още Карлос.