Реал Мадрид остана на 2 точки от лидера Барселона, след като победи очаквано Малага с 3:1 на своя „Сантяго Бернабеу“ в мач от 32-ия кръг на Примера дивисион. 

Успехът обаче не дойде лесно, като домакините може би изиграха двубоя и с мисъл за предстоящия реванш срещу Атлетико. Те не доминираха както обикновено, но успяха да вкарат два гола. Скоро след втория обаче, гостуващия тим върна попадението, но в края Роналдо отбеляза дежурния си гол. 

Феновете обаче не успяха да се зарадват особено на триумфа, защото Гарет Бейл и Лука Модрич получиха контузии и не е ясно дали няма да се наложи да почиват известно време, което би било огромно разочарование. 

Малага остава на 7-о място с 46 точки, но все още няма победа в Мадрид срещу Реал, като серията достигна до 39 срещи. 


Карло Анчелоти очаквано заложи на схема 4-4-2 предвид отсъствието на Бензема. Иско стартира и заедно с Хамес бяха на крилата. В защита пък Арбелоа и Пепе замениха Карвахал и Варан. 

Началото обаче бе лошо за домакините, защото още в 5-ата минута Бейл напусна контузен. Уелсецът получи травма в прасеца и бе заменен от Хавиер Ернандес. 

В първите минути нямаше положения, като столичани не можеха да установят предимство и изпитваха затруднения при изнасянето на топката. В 17-ата минута обаче вратарят на Малага Камени реагира отлично при едно центриране и изпревари Чичарито, за да предотврати опасността. 

Постепенно Белите се подобриха и в 24-ата минута вкараха важния първи гол. Роналдо изпълни свободен удар и намери свободния Серхио Рамос, който реализира с глава. Положението бе доста съмнително за засада, но такава не бе отсъдена. 

Попадението донесе спокойствие в играта на Реал и няколко минути след него Хамес стреля много опасно с левия крак, но Камени се хвърли и изби. Последваха два отменени гола на Реал заради засади. 

Така или иначе почивката дойде при 1:0, като гостите не направиха почти нищо в атака и не затрудниха домакините, но все пак резултатът не гарантираше нищо на Реал. 

След паузата Реал продължи да търси гола. Роналдо стреля над вратата с глава, а андалусийци отговориха с опасен удар на Амрабат, който премина много близо до гредата. 

В 59-ата минута обаче феновете на домакините изтръпнаха, защото и Лука Модрич се контузи. Хърватинът се сблъска с Ресио при борба за спорна топка и напусна с проблем в коляното. 

В 66-ата минута Хамес спечели дузпа, след като бе задържан от Саму Кастилехо. Изглеждаше, че всичко ще приключи, но Роналдо неочаквано стреля в страничната греда и пропусна. 

Само че в 69-ата минута Кралския клуб все пак стигна до втори гол. Хамес започна атаката близо до центъра, като размени на два пъти подавания със свои съотборници, измъкна се пред наказателното поле и с великолепен удар в горния ляв ъгъл на вратата, преодоля Камени. 

Само че едва 2 минути след това интригата се върна. Гостите организираха добра атака, при която Росалес центрира отлично към Хуанми, който бе сам около точката за дузпа и без проблеми вкара с глава. 

Последва точен шут на Роналдо, който бе избит от Камени, а голът на португалеца така и не идваше.  Все пак в добавеното време логичното стана. Чичарито се измъкна отдясно и подаде пред вратата на Кристиано, който бутна топката в мрежата и отбеляза 39-ия си гол през сезона в Лигата. 

Реал Мадрид – Малага    3:1

1:0    Рамос    24
2:0    Хамес    69
2:1    Хуанми    71
3:1    Роналдо    92

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа (76 Карвахал), Пепе, Рамос, Марсело, Кроос, Модрич (60 Ияраменди), Иско, Хамес, Бейл (5 Ернандес), Роналдо
Малага: Камени, Росалес, Санчес, Анхелери, Бока, Дардер (88 Дуда), Ресио (75 Тисоне), Саму, Амрабат, Кастилехо (81 Орта), Хуанми