Благодарение на късен гол на Хавиер Ернандес, Реал Мадрид най-после победи Атлетико през сезона с 1:0 и така се класира за полуфиналите в Шампионската лига. 

Мексиканецът се превърна в герой, след като се оказа на точното място в ситуацията, като при положението Хамес и Кристиано Роналдо изработиха гола. 

Очаквано, в мача нямаше много положения, като домакините все пак бяха по-активния от двата отбора и в крайна сметка отново стигнаха до полуфиналите, като продължават защитата на трофея си. 

Те играха и с човек повече в последния четвърт час заради изгонването на Арда Туран. 


Голямата новина в състава на домакините бе пращането на Серхио Рамос до Тони Кроос в центъра на халфовата линия. Пепе и Варан си партнираха в отбрана. Схемата очаквано бе 4-4-2, като освен Роналдо в атака стартира и Хавиер Ернандес - Чичарито. 

За Атлетико нямаше нищо изненадващо. Марио Манджукич очаквано преодоля контузията си и стартира в предни позиции до Антоан Гризман. Саул получи доверието на Симеоне и започна на левия фланг. 

Началото бе според очакванията – Реал задържаше повече топката и разиграваше, а гостите действаха организирано и спокойно, добре прибрани в своята половина. Очаквано опасни ситуации липсваха в първите минути, след като и белите внимаваха за защитата си. 

В 13-ата минута Роналдо получи първата възможност. Той отне топка в центъра и тръгна напред, като получи възможност за стрелба, но с левия крак прати топката покрай вратата. 

Атлетико получи възможност в 29-ата минута, когато Хесус Гамес отне пред наказателното поле и веднага стреля леко по диагонала. Ударът бе добър, но не затрудни особено Касияс. 

Роналдо получи възможност от свободен удар да притесни Облак, но словенецът изби покрай гредата в 33-ата минута. Малко преди почивката дойде и най-сериозната му намеса. 

В 43-ата минута Манджукич загуби близо до своята врата, а Иско плъзна топката към свободния Роналдо, който бе леко вдясно пред вратата, но сам срещу Облак. Словенецът успя да излезе по-напред и разпери ръце и крака и това се оказа удачно, тъй като ударът на португалеца попадна в тялото на стража. 

След почивката домакините натиснаха, като и темпото се повиши. Чичарито стреля опасно покрай далечния ъгъл, когато бе изведен добре в 49-ата минута. Имаше ситуации и в двете наказателни полета. 

Първо Арда падна малко преди да бие, а след това Ернандес бе изблъскан във въздуха и стреля неточно, като и в двата случая съдията не отсъди нищо. Варан и Рамос стреля точно с глава за Кралския клуб, но пратиха топката право в тялото на Облак, който се справи. 

В средата на полувремето феновете на Реал изтръпнаха, когато Роналдо опита удар, но не се получи добре. Португалецът се хвана за коляното, но за радост на привържениците на Кралския клуб той продължи. 

В 76-ата минута нещата за Атлетико се усложниха. Арда посегна с бутоните за една спорна топка. Влизането не изглеждаше много опасно, но Серхио Рамос подчерта случилото се и реферът показа втори жълт картон на турчина, оставяйки гостите в намален състав. 

Малко след това Ернандес пропусна. Хамес подаде към мексиканеца в наказателното поле и въпреки че Чичарито първоначално бе задържан от Миранда, успя да се измъкне и да стреля по диагонала. Облак за пореден път обаче бе на място като излезе и с леко докасване отклони топката покрай гредата. 

В 88-ата минута обаче и той капитулира. Хамес изведе отлично Роналдо в наказателното поле, който бе дръпнат от защитник, но падайки успя да отклони топката на пътя на Ернандес, който я прати в мрежата, а с това и отбора си на полуфиналите. 

Реал Мадрид – Атлетико Мадрид    1:0

1:0    Ернандес 88

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Варан, Пепе, Коентрао (91 Арбелоа), Рамос, Кроос, Иско (93 Ияраменди), Хамес, Роналдо, Ернандес (92 Хесе)
Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Миранда, Годин, Гамес, Тиаго Мендеш (86 Хименес), Коке, Арда, Саул (46 Габи), Гризман (65 Раул Гарсия), Манджукич