Реал Мадрид постигна трудна победа с 4:2 над Селта насред "Балаидос" в изключително зрелищен мач от 33-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Така тимът продължава да диша във врата на Барса. "Белия балет" е 2-и в класирането със 79 точки след успеха си, а каталунците имат два пункта повече.

Нолито откри за домакините още в 9-ата минута, но Кроос изравни седем минути по-късно. Ернандес пък обърна резултата след гол в 24-ата минута.

Четири минути след това домакините изравниха с попадение на Мина, но две минути преди почивката Хамес също реализира и така даде аванс на гостите.

В 69-ата минута Ернандес вкара попадението, което охлади ентусиазма на домакините и така оформи успеха на тима си.

Въпреки, че не се разписа Роналдо имаше участие в два от головете и удари греда, а и като цяло свърши доста добра работа за тима си в атакуващ план. 
 



Срещата започна активно за домакините, които през първите минути понатиснаха противника си и създадоха две опасни атаки от които обаче не се стигна до чисто голово положение.

В 9-ата минута домакините стигнаха до попадение чрез Нолито. Отбраната на Реал проспа ситуацията, след като Ореана подаде към Нолито. Нападателят пък успя да с възползва от ситуацията и с прекрасен нисък удар около точката на дузпата реализира.

Той премина с лекота през Ияраменди и Карвахал, които направиха груба грешка, че го допуснаха да стигне до стрелкова позиция.

Реал обаче изравни в 16-ата минута чрез Кроос, който с хубав удар малко преди границата на наказателното поле изравни.

Преди удара на германеца имаше изчистване на футболист на Селта, който в случая направи и грубата грешка.

В 20-ата минута Реал бе на косъм от обрата. Алварес изчисти топката от краката на Ернандес и кълбото попадна в Роналдо, който от малък ъгъл с фалцов удар опита да намери вратата, но кълбото премина на сантиметри в аут.

Четири минути след това Чичарито направи обрата в мача пълен. По този начин отбеляза своя пети гол в лигата през този сезон.

Мексиканецът направи страхотна двойна комбинация с Хамес, а след това излезе на позиция сам срещу вратаря и от близкя дистанция реализира.

В 28-ата минута Мина изравни резултата. Той първоначално нацели гредата при положение сам срещу вратаря, но топката отново стигна до него и при втория си шанс от близка дистанция не сгреши.

В 41-ата минута Роналдо пусна топката покрай излезлия Алварес, но топката се удари в страничната греда и така гостите пропуснаха шанс да поведат отново.

Две минути след това Хамес вкара и така гостите стигнаха отново до преднина. 

Кристияно видя съотборника си, който с хубав удар около границата на наказателното поле реализира, като в ситуацията имаше и рикошет в крака на Фонтас.

Второто полувреме започна със силна атака на домакините при която Майо отправи удар по диагонала, който обаче не намери целта.

Няколко минути след това галисийци създадоха поредната си отлична атака, която завърши с удар на Ореяна от границата на наказателното поле при който имаше рикошет и се стигна до корнер за домакините.

Отвореният футбол продължи да доминира през следващите минути и двата тима създаваха добри атаки, но до чисти голови положения така и не се стигаше. 

В 62-ата минута Рамос изчисти топката от голлинията, след като кълбото бе насочено към вратата на Реал след дно центриране от корнер. 

Минута по-късно Чичарито направи фрапантен пропуск, след като бе намерен перфектно от Роналдо в наказателното поле. 

В 69-ата минута Чичарито вкара втория си гол в мача, след като бе изведен прекрасно от Рамос сам срещу вратаря и с прецизен удар реализира.

До края на мача не се стигна до повече попадения и резултатът се запази, макар че домакините имаха своите шансове да реализират поне още едно попадение до края.

СЕЛТА - РЕАЛ МАДРИД 2:4
1:0 Нолито 9'
1:1 Кроос 16'
1:2 Ернандес 24'
2:2 Мина 28'
2:3 Хамес 43'
2:4 Ернандес 68'

СЕЛТА: Алварес, Кабрал, Майо, Фонтас, Кастро, Крон-Дели, Фернандес, Ореяна (70 - Бонгонда), Ларивей (73 - Чарлс), Нолито, Мина (75 - Ернандес)

РЕАЛ: Касияс, Рамос, Марсело, Карвахал, Варан, Кроос, Ияраменди, Хамес (85 - Арбелоа), Иско (81 - Хесе), Роналдо, Ернандес (74 - Пепе)