Нападателят на Реал Мадрид Хавиер Ернандес остана скромен, след като вкара 2 гола при победата над Селта с 4:2 снощи, която запази дистанцията до Барселона на 2 точки, а с това и шансовете за титлата. 

Мексиканецът се появяваше рядко преди тимът да бъде налегнат от контузии в атаката си и в сряда осигури класирането за полуфинала в Шампионската лига с единственото попадение срещу Атлетико, а вчера отново реализира. 

„Както вече казах наскоро, съм много доволен, че мога да играя и да помагам на отбора, след като по-рано това не се случваше. Аз зная, че мога да бележа и не спирам да работя. Невинаги нещата ще се получават, но когато полагаш усилия, тогава ще бъдеш възнаграгден” заяви Чичарито. 

Относно дебата дали ще остане в Реал или не, той сподели: „Само Бог знае дали ще бъда тук само един сезон или повече. В момента просто опитвам да се наслаждавам на настоящето. Доволен съм от обстановката около мен и от това, че оправдах доверието. Продължаваме битката в първенството и сме на полуфинал в Шампионската лига”. 

На въпрос дали би могъл да бъде предпочетен пред Бензема, когато французинът се завърне, Ернандес очаквано отговори: „Единствено треньорът решава. В момента аз просто се наслаждавам да бъда на терена и се възползвам от възможностите, които получавам”.