Реал Мадрид запази интригата за титлата жива, след като постигна победа с 3:2 при гостуването си на Севиля в дербито от 35-ия кръг на испанската Примера дивисион, което се игра на "Рамон Санчес Писхуан".

Така отборът от столицата сложи край на изключително дългата серия на андалусийци без домакинска загуба и запази дистанцията от лидера в класирането Барселона на скромните 2 точки няколко кръга преди края.

Роналдо вкара и хеттрик за "Кралете", след като реализира в 36-ата, 37-ата и 68-ата минути минути, като по този начин смълча над 40-те хиляди по трибуните.

За Севиля се разписаха Бака от дузпа в 45-ата минута и Ибора в 78-ата минута.


Срещата започна силно за гостите и още във 2-ата минута те имаха шанс да стигнат до попадение и да открият резултата. 

Роналдо отправи силен удар от дистанция, но топката профуча над напречната греда, а няколко минути след това португалецът пробва късмета си от още по-далечна дистанция. 

Този път той стреля от около 30 метра, но топката отново не намери целта и профуча над напречната греда.

В 10-ата минута Рико направи феноменално спасяване, след като Марсело видя Роналдо на отлчина позиция в наказателното поле и звездата на гостите отправи удар, а стражът на севилци с една ръка успя да спаси вратата си.

Четири минути след това домакините направиха фантастична атака, която завърши с подаване на Рейес към намиращия се на отлична позиция Видал, но Касияс блокира удара на последния.

В 22-ата минута Рейес бе намерен на задната греда, но пасът на Бака към него бе малко неточен и той не успя да засече във вратата, но положението си бе доста сериозно.

В 36-ата минута обаче Реал охлади страстите на домакините за откриване на резултата, след като Роналдо се разписа.

Иско центрира прекрасно в наказателното поле и качи топката точно на главата на ибериеца, който от близка дистанция се разписа.

Минута след това Ернандес отклони с глава центриране от фланга към далечната греда, а от там Роналдо с крак довкара топката във вратата и удвои аванса на тима си.

Малко преди края на полувремето Варан се намеси чудесно и блокира опита на Бака да отправи удар, но в 45-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Видал падна в наказателното поле след съприкосновение с Рамос. 

Зад топката застана Бака, който реализира и така намали изоставането на севилци в резултата.

Второто полувреме започна активно за домакинтие и в 49-ата минута Мбиа бе на косъм да изравни, но ударът му мина встрани вратата, а Касияс бе просто "замръзнал" на мястото си.

В 50-ата минута пък Кроос пробва късмета си от известна дистанция, но топката профуча покрай вратата на Рико

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно и нямаше толкова чисти положения пред двете врати.

В 65-ата минута Пепе свърши брилянтна работа срещу Видал и го спря да стреля от много добра позиция.

Минута след това Кроос пропусна много добро положение за Реал, като ударът му от близка дистанция някак си излезе в аут. 

В 68-ата минута Роналдо оформи своя хеттрик и уби интригата в срещата. Бейл центрира към далечната греда, а Кристияно с глава насочи топката към вратата от неудобна позиция, но Рико бе препариран. 

Точно десет минути след това Ибора се разписа след брилянтен нисък удар в далечния ъгъл на Касияс, но за радост на гостите до края те не получиха още попадения. 

СЕВИЛЯ - РЕАЛ МАДРИД 2:3
0:1 Роналдо 36'
0:2 Роналдо 37'
1:2 Бака 45+1 дузпа
1:3 Роналдо 68'
2:3 Ибора 78'

СЕВИЛЯ: Рико, Тремулинас, Карисо, Колоджиечак, Фигейрас (70 - Суарес), Банега, Кришовяк (78 - Ибора), Видал, Рейес, Бака (78 - Гамейро)

РЕАЛ: Касияс, Рамос, Пепе, Марсело, Карвахал, Варан, Кроос, Хамес, Иско (88 - Ияраменди), Роналдо, Ернандес (66 - Бейл)