„Рамон Санчес Писхуан“ отново се оказва щастливо място за Кристиано Роналдо, който снощи направи 25-ия си хеттрик за Реал в шампионата и донесе победата на  над Севиля с 3:2. 

Португалецът не се бе разписвал в 3 поредни мача и дори бе изпреварен от Лео Меси в класацията на реализаторите, но отново си върна първата позиция с 42 гола, срещу 40 за аржентинеца. 

Това не е първият случай, в който Роналдо избухва на стадиона в Андалусия. Преди почти 4 години – на 7 май 2011-а, той наниза 4 гола, а Реал разби домакините с 6:2. Само няколко месеца по-късно Реал повтори същия резултат, а този път Кристиано отбеляза 3 гола. 

Общо Роналдо вече има 21 гола в 13 мача в кариерата си срещу Севиля, като интересното е, че 11 от попаденията са вкарани на стадиона на съперника, така че той определено обича да играе срещу този противник. 

С трите си гола носителят на Златната топка постигна и нещо друго. Той вече има 219 попадения в първенството, като по този начин се изравни с Кини на 7-ото място по голове в Лигата. Освен това надмина и Алфредо ди Стефано (216) и вече изостава само от Раул Гонсалес (228) по голове с белия екип в първенството.