Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че отборът му трябва да играе смело, ако иска отново да стигне финала в Шампионската лига. 

Утре вечер Кралския клуб гостува на Ювентус в първи мач от полуфиналите на надпреварата, изходът от който е от много голямо значение. 

„Това са два големи отбора, които ще се опитат да покажат своите качества на терена. Според мен на този етап не става дума за сила. Ако на полуфинал в Шампионската лига се страхуваш, ще загубиш. Ако обаче си смел, ще спечелиш“ заяви той на пресконференцията днес. 

„Най-важно е да играем на възможно най-високо ниво и да покажем уменията си. Когато казвам, че може да се продължи напред с две равенства в тези срещи, това не означава, че няма да атакуваме. Ще го напаравим, но също така е необходимо и да се защитаваме добре“ добави той. 

„Да се спечели на този стадион не е лесно, защото Ювентус винаги има силен отбор. Нашата голяма цел обаче остава отново да сме на финал и ще се борим да я постигнем. Уверени сме, но трябва да наложим своя стил. Трябва да се движим добре със, но и без топка“ каза още Анчелоти, който отказа да разкрие титулярите. 

„Зная 11-те, но няма да ги кажа. Възможно е Серхио да продължи да играе в средата на терена. Що се отнася до Чичарито, той е в отлично състояние и ще се стреми да ни помогне, както винаги е правил. Не трябва да забравяме, че сме тук донякъде и заради него“.