Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс се изказа много ласкаво за треньора Карло Анчелоти преди утрешния първи мач с Ювентус от полуфиналите в Шампионската лига. 

Специалистът се завръща в Торино, където преди доста време бе начело на Старата госпожа, като сега се надява да изведе Кралския клуб до защита на титлата от турнира, което ще се случи за първи път в историята. 

„Той е треньор, който върна усмивките в Реал Мадрид. Изведе отбора до така желаната Десета купа в Европа, която бе очаквана от 12 години и през 2014-а спечели общо 4 титл, което никой не бе правил преди него” казва Касияс в интервю за „Гадзета дело Спорт”.   

По отношение на предстоящия сблъсък с италианския състав, той споделя: „Това ще бъде класически двубой, вълнуващ и атрактивен. Два отбора, които разполагат със страхотни играчи и които практикуват различен стил на игра. Ще бъде трудно за нас, но ще се опитаме да постигнем максимално добър резултат в Торино”. 

„За мен ще е страхотно да играя срещу Буфон, който като дете ми бе идол и пример за подражание. Що се отнася до Пирло той е истински шампион. Те имат и много силна атака. Не очаквам обаче много голове, защото напрежението ще бъде сериозно, тъй като все пак е полуфинал в Шампионската лига” добавя футболистът на Реал.