Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн обяви, че Реал Мадрид е бил с човек по-малко в Торино имайки предвид слабото представяне на Гарет Бейл. 

„Поздравления и за двата отбора да мача, който направиха. Много е трудно обаче в един такъв двубой, когато си с човек по-малко, тъй като Гарет Бейл на практика не се показа за Реал. Разочарован съм от него, защото той не бе замесен по никакъв начин в мача. Просто съм бесен“ заяви Кийн, който е анализатор пред ITV. 

Агентът не уелсеца обаче побърза да защити своя клиент. „Не разбирам защо трябва да взимаме под внимание мнението на хора, които не знаят какво говорят и които са се провалили като треньори. В Англия обаче това често се случва. Гарет обаче е в най-добрия отбор в света и не се притеснява“ заяви Джонатан Барнет. 

Подобно бе мнението и на друг играч от близкото минало – Пол Скоулс. „Липсата на Модрич се усети много сериозно. Бейл нито веднъж не се опита да премине през своя човек. Той просто центрираше топката и отбраната на Ювентус се справи много лесно с него“.  

Кийн бе колоритен и по отношение на Даниел Карвахал, който направи дузпата за Ювентус, събаряйки Карлос Тевес. „Това беше детинска грешка. Съотборниците му трябва да го линчуват“.