Реал Мадрид каза сбогом на титлата в Примера дивисион, след като направи само 2:2 с Валения у дома. 

Така два кръга преди края на шампионата разликата до Барселона се увеличи на 4 точки и каталунците се нуждаят от една победа, за да триумфират. 

Двубоят на „Сантяго Бернабеу“ бе изключително интересен, с много голови положения и за двата отбора. Гостите поведоха с два гола, но Реал изравни, а можеше и да спечели, но вратарят Диего Алвес се представи невероятно. 

Домакините нямаха и никакъв късмет, след като още през първата част удариха 3 греди и изпуснаха дузпа чрез Кристиано Роналдо. В крайна сметка те не успяха да победят Валенсия за 4-и път поред у дома


Карло Анчелоти направи някои промени в своя състав, като в защита стартираха Алваро Албелоа и Фабио Коентрао като крайни бранители вместо Карвахал и Марсело. Серхио Рамос се върна в отбрана, а единайсеторката бе доста офанзивна като единствено Тони Кроос бе дефанзивно настроен от халфовете и нападателите. За гостите нямаше нищо изненадващо, като Пако Алкасер водеше нападението. 

Веднага след първия съдийски сигнал Валенсия показа, че ще търси победата. Арбелоа не успя да прати напред, топката бе отклонена на пътя на Алкасер, който без да се колебае стреля силно от двайсетина метра, но Касияс изби в корнер. Това се случи след 20 секунди игра. 

След това мачът продължи да бъде двуостър. В 3-ата минута Кристиано Роналдо поиска дузпа, след като при една ситуация бе избутан леко от защитник и падна, но реферът не отсъди нищо. 

В 10-ата минута гостите отново бяха близо до гол. При един дълъг пас Пепе бе избутан от Гомес, но съдията замълча. Топката стигна до Алкасер, който бе сам срещу Касияс и опита да го прехвърли, но стреля и над вратата. 

Последа удар на Гарет Бейл в напречната греда от фаул. Уелсецът изпълни много добре в 14-ата минута, но нямаше късмет. В 18-ата минута малшансът пак споходи Реал, този път след изстрел с глава на Роналдо, след който топката също срещна гредата. 

И след тези две ситуации, Валенсия поведе. Хосе Луис Гая, който вчера преподписа с Прилепите, центрира отлично отляво и Алкасер засече пред вратата. Удара бе отблизо, така че Касияс въпреки че докосна топката, не успя да я избие. 

Реал получи допълнителен удар малко по-късно, когато Тони Кроос бе заменен от Ияраменди. Германецът падна лошо при една ситуация по-рано в мача и явно натърти хълбока си, така че напусна. 

Това обаче не бе всичко, защото секунди след това Валенсия вкара втори гол и окончателно шокира съперника. След статично центриране Хави Фуего отклони с глава зад себе си и преодоля Касияс с удар в левия ъгъл – 0:2. 

Реал продължи да доминира  по отношение на притежанието на топката, но късметът тотално бе обърнал гръб на домакините. В 40-ата минута Чичарито размени пасове с Бейл и стреля, като този път страничната греда помогна на гостите. Това бе третият удар в рамката за Реал. 

В добавеното време на първата част домакините получиха дузпа. Гая изблъска ненужно Бейл при едно центриране и реферът посочи бялата точка. Роналдо стреля силно в десния ъгъл, но Диего Алвес показа защо е един от най-добрите вратари при наказателните удари и изби изстрела на португалеца, който след това не успя да направи добавка. 

Втората част започна с удар на Чичарито, с който Диего Алвес се справи. Гостите отговориха с опасен удар на Мустафи след корнер, който профуча над вратата, а след това отново Алвес разочарова Хавиер Ернандес. 

След последвалия корнер вратарят на гостите най-после капитулира. Отличното центриране бе засечено с глава от Пепе, който върна интригата. 

Последва очакван натиск на домакините, докато Валенсия продължи да контраатакува и го правеше доста опасно. Свободен удар на Роналдо профуча покрай гредата в 69-ата минута. 

В 73-ата минута Алвес пак се оказа герой. Центриране на Хамес от фаул бе засечено от Серхио Рамос, но силният му удар бе избит от бразилеца. Тези пропуснати ситуации обаче сякаш обезвериха малко домакините. 

Валенсия можеше да реши всичко в 81-ата минута, когато Негредо стреля над вратата след пас на Де Паул. Минута след това пак юношата на Реал не бе точен, този път с глава. Чичарито стреля атрактивно със странична ножица, но не затрудни Алвес. 

В 84-ата минута обаче „Бернабеу“ изригна. Иско получи пред наказателното поле, финтира съперник и с великолепен удар с десния крак прати топката до гредата, за да изравни. 

Малко след това Роналдо нямаше късмет да изравни. Португалецът стреля от свободен удар, като топката се отби от стената и премина много близо до вратата. Последва неточен удар с глава на Пепе. 

В добавеното време гостите имаха отлична ситуация двама на един, от която обаче не се възползваха. В самия край домакините стигнаха до статично положение, след чието изпълнение реферът отсъди нарушение за гостите, които стигнаха до ценната точка и вече имат 73, като продължават борбата за топ 4. 

Реал Мадрид – Валенсия    2:2

0:1    Алкасер    19
0:2    Хави Фуего    26
1:2    Пепе    56
2:2    Иско    84

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа (46 Карвахал), Пепе, Рамос, Коентрао (46 Марсело), Кроос (25 Ияраменди), Хамес, Иско, Бейл, Роналдо, Чичарито
Валенсия: Диего Алвес, Бараган, Мустафи, Отаменди, Гая, Хави Фуего, Парехо, Гомес (78 Де Паул), Фегули, Пиати, Алкасер (69 Негредо)