Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че е оптимист, че ще остане начело на отбора и през следващия сезон, но все пак не е сигурен, че това ще се случи. 

Спекулациите за бъдещето на италианеца са сериозни след нулевия сезон и за негови наследници се спрягат много имена. Все пак подкрепата от страна на играчите и феновете са в негов плюс.

„Не съм говорил с клуба. Планираме това да се случи след края на сезона, но моето усещане е, че ще остана. Мисля, че ще бъда треньор на отбора и догодина и това ще се промени единствено ако ми кажат нещо друго, а това не се е случило. Уверен съм в своите качества и зная, че мога да се справя“ заяви той на пресконференция преди утрешния мач с Хетафе. 

„Отношенията ми с президента да добри и продължават да бъдат такива. Ръководството трябва да вземе важно решение и аз разбирам това. Дори да бъда освободен ние ще продължим да си говорим. Ако остана ще съм много щастлив, защото това е желанието ми, но ако си тръгна ще се радвам на тези 2 години, които преживях тук. Може да се окаже, че съм изживял най-щастливия момент в историята на Реал Мадрид“ добави той. 

„Не се притеснявам, че за позицията се спрягат други имена. В крайна сметка това е нормално и се случва всяка година. Моето мислене за футбола и философия не се е променило. Благодарен съм за подкрепата от играчите, но клубът е този, който ще вземе крайното решение“ каза още Анчелоти.