Полузащитникът на Реал Мадрид Сави Кедира обяви, че причината да не играе в последните мачове е не контузия, както бе обявено, а това, че договорът му изтича и няма да бъде подновен. 

Германецът напуска „Сантяго Бернабеу” след 5 сезона в тима и даде интервю за сбогуване пред вестник „Марка”. 

„Аз предпочитам винаги да казвам истината. Наистина имах лека контузия, но не това бе причината да не играя в последния месец и половина. Можех да бъда на терена. Винаги съм смятал, че имам подкрепата на треньора, но посланието, което получих, че повече не съм нужен. Просто бях замразен и нямаше как да играя” заяви Кедира. 

„Наистина никой от клуба не ми каза нищо директно. Такова обаче е усещането ми от някои случки и коментари. Иначе никой не се свърза с мен, за да ми обясни за какво става въпрос. Разочарован съм и от обвиненията в липса на професионализъм, защото винаги съм поставял отбора над себе си” добави той. 

„Защо се стигна до напускането ми? Имаше много срещи и разговори, за последен път през октомври. Не бях обаче сигурен, че това е правилното решение за мен и затова прецених, че е по-добре да поема по друг път. Не исках да се разделяме обаче по този начин” каза още Кедира, който иначе пази добри чувства към клуба. 

„Чувствах се щастлив в Реал Мадрид. Получих уважение и си тръгвам с ясно съзнание, че съм се справил добре. Иначе е нормално понякога да бъда критикуван, в крайна сметка това е футболът. Искам да благодаря на всички, на съотборниците ми и феновете и да кажа, че клубът ще остане завинаги в сърцето ми. Гордея се, че носих тази емблема в продължение на 5 сезона”.