Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс даде ясна индикация за бъдещето си като обяви, че не си представя да напусне клуба. 

През току що завършилия сезон имаше сериозни слухове за бъдещето на играча, който има договор за още 2 години с Кралския клуб, но не изглеждаше сигурно, че ще го изпълни. 

„Ще се радвам да остана тук. Честно казано, не си представям да напусна Реал Мадрид. Чувствам се добре, силен съм и обичам предизвикателствата. Напоследък получих много критики, но те не ме плашат” заяви той в интервю пред „Кадена СЕР”. 

„Искам да започна новия сезон с ентусиазма от предишните години и се надявам, че ще имам тази страст. Ще бъда отново на тази врата, защото няма как да си тръгна. Готов съм да се конкурирам с друг играч на моята позиция и това не ме притеснява” добави играчът. 

„В крайна сметка от клуба получих послание, че те искат да остана, което не може да не ме радва. Евентуалното идване на Де Хеа означава, че в отбора ще играе страхотен вратар, с когото ще се боря за място, а това може единствено да бъде полезно на всички” каза още Касияс.  

Той бе запитан естествено за мнението си относно раздялата с треньора Карло Анчелоти, като каза: „Анчелоти е страхотен човек и мога да го уверя, че тук винаги ще бъде негов дом и му желая всичко най-хубаво в бъдеще. Благодарен съм му за всичко, което направи за нас. В крайна сметка това е много изискващ клуб и президента и борда на директорите взеха своето решение. Той обаче винаги ще бъде помнен като човека, който донесе Десетата на клуба”.