Реал Мадрид няма да атакува голмайстора на Манчестър Сити Серхио Агуеро, нито младата звезда на Ливърпул Рахийм Стърлинг през лятото, твърди експертът по испански футбол в „Скай Спортс” Гийем Балаге. 

И двамата футболисти бяха свързвани с преминаване на „Сантяго Бернабеу”, като се считаше, че аржентинецът дори ще бъде приоритет в стремежа на клуба да си осигури още една суперзвезда. 

Според Балаге акцент в трансферите на клуба през лятото ще бъде привличането на вратаря Давид де Хеа, както и връщането на някои играчи, които са били преотстъпени на други отбори. 

„Всяка година от Реал Мадрид се оптиват да запазят своя бизнес-модел, който им донесе успех и се стремят да привличат Галактико. В момента обаче, няма много футболисти, които биха привлекли вниманието на клуба. Все пак Кун Агуеро е такъв, но медиите са тези, които са виновни за спекулациите. При Стърлинг те дори не биха опитали” заяви Балаге. 

„Планът на клуба е ясен – те искат да вземат Де Хеа и да си върнат някои млади футболисти, които се представиха добре под наем като Денис Черишев. Няма обаче стремеж за привличането на суперзвезда от калибъра на Агуеро” добави той.