Промяната в поведението на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес е основната причина за увеличаването на шансовете на Серхио Рамос да остане в отбора. 

Бъдещето на защитника е предмет на сериозни спекулации, след като той не остана доволен от предложения му нов договор. Дори се заговори, че той е в сериозен конфликт с боса на отбора. 

Именно последната среща с Перес обаче, е на път да промени ситуацията в полза на Реал. Според вестник „АС“ президентът е предложил примирие на играча. Той не иска нов конфликт подобен на този с Касияс и затова и споделил, че иска различията от миналото да бъдат забравени и да започнат на чисто. 

Очакванията са да бъдат проведени нови разговори и в крайна сметка споразумение да бъде постигнато, макар че на този етап разликите остават. Рамос иска по 10 милиона евро на сезон, докато първоначалната оферта е бил от 7 милиона. 

Все пак треньорът Рафа Бенитес също очаква всичко да завърши добре оптимизъм. „Говорих и с двамата и те показаха, че са оптимисти“ изтъкна босът, който на няколко пъти демонстрира увереност, че бранителят ще бъде част от състава.