Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес ще поднови преговорите със Серхио Рамос за нов договор след турнира Audi Cup.

Турнирът, в който участват още Байерн Мюнхен, Милан и Тотнъм, ще завърши на 5 август. По-рано се появиха информации, че двете страни са готови на компромиси, за да си стиснат ръцете.

Първоначално Реал предлагаше на Рамос годишна заплата от 7,5 милиона евро, но защитникът настояваше за 10 млн. евро, което ръководството на клуба счете за неприемливо.

Очаква се все пак световният шампион от 2010 г. да се съгласи на възнаграждение от 9 млн. евро. Сериозен интерес към него проявява Манчестър Юнайтед, но по-всичко изглежда, че Рамос ще остане на "Сантяго Бернабеу".

Иначе на Audi Cup Реал ще играе с Тотнъм, докато домакинът на турнира Байерн ще мери сили с Милан. Това ще е първо участие на "белия балет" в надпреварата, докато "росонерите" не са пропускали издание. Те обаче имат две последни и едно предпоследно място.

Audi Cup се провежда на всяка нечетна година заради световните и европейските първенства и до момента баварците имат два трофея, а Барселона е с един. През този сезон ще бъде нарушена традицията да има отбор и от Южна Америка.